Πάμε πάλι σχολείο με τα πιο ιδιαίτερα μολυβια;

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου που ουσιαστικά σηματοδοτούν και το τέλος του καλοκαιριού και των διακοπών. Ο Σεπτέμβρης είναι προ των πυλών και μαζί του φέρνει για άλλη μια φορά όλες τις καθημερινές μας υποχρεώσεις. 

Είναι ο μήνας που μαζί με όλα τα άλλα ανοίγουν και τα σχολεία και κάτι τέτοιες μέρες, οι περισσότεροι από μας νοσταλγούμε τα μαθητικά μας χρόνια. 

Θυμόμαστε ότι όσο και να δυσανασχετούμε που τέλειωνε το «καθισιό», τα μπάνια και οι βόλτες, ταυτόχρονα χαιρόμασταν που θα συναντούσαμε και πάλι τους φίλους μας, τους δασκάλους μας, τους παιδικούς μας έρωτες. 

Τα σχολικά χρόνια αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους μας. Το σχολείο ήταν το μέρος που περνούσαμε τη μισή μας μέρα και την άλλη μισή, ακόμα και όταν γυρνούσαμε στο σχολείο πάλι για αυτό μιλούσαμε. Λέγαμε ιστορίες για το τι μας συνέβη, μελετούσαμε τα μαθήματα της επόμενης μέρας γκρινιάζοντας τις περισσότερες φορές ότι είναι μας βάζουν πολλά.

Τι και εάν δεν αντέχαμε στην ιδέα ότι την επόμενη μέρα θα γράφαμε διαγώνισμα, τι και εάν δεν αντέχαμε το πρωινό ξύπνημα και εκείνο τον καθηγητή της πρώτης που φώναζε κάθε φορά που κάποιος δεν είχε διαβάσει, σίγουρα οι περισσότεροι από μας θα δίναμε τα πάντα για να γυρνούσαμε έστω και για μια μέρα στο θρανίο μας και στο αγαπημένο μας σχολείο. 

Δεν είναι τα μαθήματα που μας έχουν λείψει είναι αυτή η αίσθηση της παρέας και αυτά τα γέλια μέχρι δακρύων των πιο αθώων μας χρόνων. 

Τα μαθητικά χρόνια έχουν κάτι πραγματικά μαγικό γιατί σε σημαδεύουν σε όλη σου τη ζωή. Σε όλη τη σχολική μας περίοδο ζήσαμε μοναδικές εμπειρίες που αποτελούσαν ουσιαστικά την αρχή της ζωής μας. Κάποιες από αυτές ήταν καλές αποτελώντας την τέλεια βάση για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια. Κάποιες άλλες δεν ήταν το ίδιο καλές, όμως μας έκαναν πιο σοφούς για το μέλλον, για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες. 

Σε κάθε παιδί που ξεκινάει το σχολείο αξίζει ένα δώρο που θα το συντροφεύει στη μαθητική του ζωή και θα αποτελέσει μοναδικό ενθύμιο για το μέλλον. Η ξύλινη θήκη με ιδιαίτερα μολύβια από κορμό δέντρου και δυνατότητα ονόματος/ φράσης στα μολύβια αποτελεί την τέλεια επιλογή.