Τα τέλεια Anime Επιτοίχια Φωτιστικά

Ο όρος anime χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για να χαρακτηρίσει τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια. Η λέξη αποτελεί συντόμευση της αγγλικής λέξης animation. Στην Ιαπωνία, ως anime και animation χαρακτηρίζονται όλα τα κινούμενα σχέδια, ανεξάρτητα από την χώρα προέλευσής τους. Όμως, εκτός Ιαπωνίας έχει καθιερωθεί να χαρακτηρίζονται ως anime μόνο τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια.

Διαφορές anime και cartoon

Αρκετοί άνθρωποι, δεν εντοπίζουν απολύτως καμία διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δυο λέξεις. Παρ’ όλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν είναι ισχύει. Μπορεί οι δύο όροι να απευθύνονται στα ¨κινούμενα σχέδια¨, αλλά διαφέρουν ως προς το περιεχόμενο.

Τα anime έχουν αρκετές διαφορές και κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν τα κινούμενα σχέδια. Ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι τα anime αναφέρονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και όχι μόνο σε παιδιά μικρής ηλικίας. Οι ομάδες αυτές είναι:

  • anime για παιδιά (kodomo)
  • για νεαρά αγόρια και κορίτσια (shōnen και shōujo) και
  • για ενήλικες άντρες και γυναίκες (seinen και josei)

Άλλη μια διαφορά αφορά στο σενάριο! Συνήθως, το σενάριο των cartoon είναι απλοϊκό και το βασικό στοιχείο τους είναι ότι ¨οι καλοί, πρέπει να νικήσουν τους κακούς¨. Αντίθετα, στα anime η πλοκή είναι διαφορετική, με περισσότερο σασπένς. Σε πολλά anime δεν υπάρχει ¨καλός ή κακός¨.

Τα anime είναι σχεδιασμένα στο χέρι. Αποτελούνται από σωστούς μηχανισμούς αφήγησης σε συνδυασμό με εικονογραφημένη τέχνη, characterization, κινηματογραφία, και άλλες μορφές τεχνικών. Η παραγωγή των anime εστιάζει λιγότερο στο animation των κινήσεων και περισσότερο στον ρεαλισμό των υποβάθρων, όπως επίσης και στη χρήση των εφέ της κάμερας (panning, ζουμάρισμα και γωνίες λήψης).

Οι χαρακτήρες των anime, συνήθως, έχουν συγκεκριμένα εξωτερικά γνωρίσματα στον σχεδιασμό τους, και για την έκφρασή της χρησιμοποιούνται ορισμένες τεχνικές. Οι χαρακτήρες συνήθως έχουν αρκετά μεγάλα μάτια, κάτι που βοηθά στην έκφραση των συναισθημάτων.

Ωστόσο, οι εκφράσεις των ηρώων πολλές φορές δεν είναι ρεαλιστικές, αφού το πρόσωπο και άλλα χαρακτηριστικά του μεγεθύνονται υπερφυσικά, ανάλογα με την ένταση του συναισθήματος. Επίσης, οι τοποθεσίες που παρουσιάζονται συνήθως είναι πολύ λεπτομερείς σε σχεδιασμό, και συχνά είναι εμπνευσμένες από πραγματικά μέρη.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε ηλικίας αγαπούν τα anime δημιουργώντας έτσι μια νέα τάση που εμφανίζεται ως ένας διαφορετικός τρόπος διασκέδασης!

Για τους φαν των anime δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα anime επιτοίχια φωτιστικό!

Επιτοίχια anime φωτιστικά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Τα όμορφα χρώματα και ο κρυφός φωτισμός θα τους χαρίσουν απόλυτες στιγμές χαλάρωσης!