Τα κατάλληλα φωτιστικά για το παιδικό δωμάτιο

Ο φωτισμός, πέρα της λειτουργικότητας του, μπορεί να αλλάξει εξ’ ολοκλήρου την ατμόσφαιρα ενός δωματίου και συνεπώς και τη διάθεση του παιδιού. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί, με την επιλογή του κατάλληλου φωτιστικού.

Ο τεχνητός φωτισμός ουσιαστικά δημιουργεί διαφορετική αίσθηση στον χώρο ανάλογα με την ώρα και δίνει στο παιδί την δυνατότητα να παίξει, να διαβάσει αλλά και να ηρεμήσει. Χρειάζεται να είναι σωστά επιλεγμένος ώστε να δημιουργεί ταυτόχρονα και μια ατμόσφαιρα φυσικού φωτισμού.

Στο παιδικό δωμάτιο θα πρέπει να υπάρχει ένας κεντρικός, διάχυτος φωτισμός ώστε το δωμάτιο να είναι πιο προσιτό και φιλόξενο στα παιδιά αλλά και κάποιος φωτισμός για το γραφείο του παιδιού που μελετάει, καθώς και για την ώρα του παραμυθιού και την ώρα του ύπνου.

Κεντρικό φως του δωματίου

Ο κεντρικός φωτισμός του δωματίου πρέπει να δημιουργεί μία ατμόσφαιρα φυσικού φωτισμού, καθώς και μια ευχάριστη διάθεση και ατμόσφαιρα, ενθαρρύνοντας το παιχνίδι και παρέχοντας κίνητρα στα παιδιά να ολοκληρώσουν αργότερα τις σχολικές τους εργασίες.

Φως για το γραφείο

Τα φωτιστικά πρέπει να τοποθετηθούν έτσι, ώστε τα παιδιά να μην ενοχλούνται όταν διαβάζουν. Είναι σημαντικό, να μην υπάρχουν ενοχλητικές αντανακλάσεις. Τα κατάλληλα φωτιστικά βοηθούν μάλιστα τα παιδιά να συγκεντρωθούν στην εργασία τους.

Φωτισμός για την ώρα του παραμυθιού

Ο φωτισμός την ώρα του παραμυθιού, πρέπει να είναι διακριτικός για να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα στην οποία το παιδί μπορεί να χαλαρώσει αλλά και να διαβάσει ή να του διαβάσετε, ένα παραμύθι ή μια ιστορία.

Φωτισμός για την ώρα του ύπνου

Για την ώρα του ύπνου, είναι απαραίτητο ένα διακριτικό φωτιστικό με επιτραπέζιες ή επιδαπέδιες λάμπες ή φωτιστικά τοίχου, σε σημεία που χρησιμοποιούνται περισσότερο, ώστε να δημιουργεί ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Ακόμα χρειάζεται και ένα φως ασφαλείας ένα φωτιστικό τοίχου, επιδαπέδιο ή επιτραπέζιο με πολύ μικρή ένταση, που θα λειτουργεί ως φως νυκτός.

Για να γίνει λοιπόν το δωμάτιο ενός παιδιού, ακόμα πιο ελκυστικό και ευχάριστο, χρειάζεται φωτιστικά και διακοσμητικά που θα το εκφράζουν και θα το προκαλούν να απολαμβάνει εκεί τον ελεύθερο χρόνο, την χαλάρωση, το παιχνίδι του και το διάβασμά του.

Η 3D Revolution φέρνει μεγάλα χαμόγελα στα μικρά πρόσωπα των παιδιών μέσα από τα επιτοίχια φωτιστικά παιδικού δωματίου. Τα όμορφα χρώματα, ο ιδιαίτερος κρυφός φωτισμός τα μοναδικά σχέδια και η δυνατότητα χάραξης του ονόματος τους, κάνουν τα φωτιστικά αυτά πραγματικά μοναδικά!

Επιλέξτε ανάμεσα στις μοναδικές προτάσεις επιτοίχιου φωτισμού της 3D Revolution ή ζητήστε το δικό σας σχέδιο και ανανεώστε το παιδικό δωμάτιο του σπιτιού σας! Όποια και να είναι η επιλογή σας θυμηθείτε πως θέλετε ένα δωμάτιο με σωστό φωτισμό που να ταιριάζει στον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του παιδιού.