Laser χάραξη

Η χάραξη επιφανείας με laser είναι η τεχνική χάραξης στην επιφάνεια αντικειμένου με μηχάνημα laser. Αυτή η διαδικασία χάραξης έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν τεχνικές χάραξης για ένα εύρος επιφανειών και υλικών.

Laser ονομάζεται η συσκευή η οποία εκπέμπει μία δέσμης φωτός, μέσω μιας διαδικασίας οπτικής ενίσχυσης, η οποία στηρίζεται στη διεγερμένη εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Έχει επικρατήσει να αποκαλείται ως laser τόσο η συσκευή εκπομπής όσο και παραγόμενη ακτίνα! Ο όρος laser δημιουργήθηκε ως ακρωνύμιο από την αγγλική ορολογία «Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation», που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «Ενίσχυση Φωτός με Εξαναγκασμένη Ακτινοβολία».

Η μηχανή laser παράγει μία δέσμη φωτός η οποία με συγκεκριμένη τάση καταφέρνει να χαράζει με τεράστια ακρίβεια την επιφάνεια του αντικειμένου χωρίς να υπάρχει φόβος να καταστρέψει το εσωτερικό του. Η ενέργεια που μεταφέρεται στο υλικό με τη μορφή θερμότητας μπορεί να μεταβάλλεται, αλλάζοντας το χρόνο αλληλεπίδρασης μεταξύ υλικού και δέσμης, καθώς και την ισχύ της δέσμης. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του κατάλληλου χειρισμού της εργαλειομηχανής laser που χρησιμοποιείται. 

Οι κατεργασίες με χρήση δέσμης laser κερδίζουν συνεχώς έδαφος σε βάρος των κατεργασιών που χρησιμοποιούν συμβατικά εργαλεία και πλακίδια κοπής, διότι πλεονεκτούν στο γεγονός ότι δεν υπάρχει επαφή του κοπτικού με το κατεργαζόμενο υλικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξαλείφονται πολλά προβλήματα που μπορεί να προέκυπταν από τη χρήση των κοπτικών, όπως είναι η φθορά και η θραύση τους και άρα η ανάγκη αντικατάστασής τους, η οποία αυξάνει κατά πολύ το κόστος παραγωγής. 

Μετά την εξελικτική πορεία πολλών ετών, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλών ειδών μηχανές Laser. Η 3D revolution, διαθέτει ένα από τα πιο αξιόπιστα μηχανήματα στην Ελλάδα στο χώρο της laser χάραξης. Έτσι, μπορούμε να παράγουμε οποιασδήποτε μορφής λογότυπα και σχέδια σε plexiglass, ξύλο, σφραγίδες, χαρτόνι κ.α. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να δημιουργήσουμε εντυπωσιακά μπρελόκ, σουβέρ, πινακίδες, και πολλά άλλα, γρήγορα και σε μεγάλες ποσότητες στις καλύτερες τιμές της αγοράς!