Η 3D σχεδίαση

Είναι γεγονός ότι μια 3D εκτύπωση, μπορεί να προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες. Πολλές επιχειρήσεις και όχι μόνο, επενδύουν σε λύσεις 3D εκτύπωσης για να δημιουργήσουν γρήγορα πρωτότυπα, να απεικονίσουν μοντέλα αρχιτεκτονικής κλίμακας, να αντικαταστήσουν εξαρτήματα κάποιου μηχανήματος κ.λπ. Υπάρχουν όμως, ακόμα περισσότερες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα η εκτύπωση προϊόντων τροφίμων και πολλά άλλα!

Διαδικασία

Για να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εκτύπωση 3D, πρέπει να πραγματοποιηθούν τα παρακάτω βήματα:

  1. 3D σχεδίαση
  2. Τεμαχισμός και άλλες ρυθμίσεις 
  3. Εκτύπωση σε στρώματα
  4. Ολοκλήρωση πλήρους 3D μοντέλου

3D σχεδίαση

Τα 3D εκτυπώσιμα μοντέλα μπορούν να δημιουργηθούν με ένα πακέτο σχεδίασης με υπολογιστή (CAD), μέσω ενός 3D σαρωτή, ή ενός απλού ψηφιακού φωτογραφικού μηχανήματος και λογισμικού φωτογραμμετρίας. Τα τρισδιάστατα τυπωμένα μοντέλα που έχουν δημιουργηθεί με CAD έχουν λιγότερα σφάλματα τα οποία μπορούν να διορθωθούν πριν από την εκτύπωση. Με τον τρόπο αυτό γίνεται ο έλεγχος και η επαλήθευση του σχεδιασμού του αντικειμένου πριν από την εκτύπωσή του.

Με τη 3D σχεδίαση, μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε ένα ελεύθερο σχέδιο σε τρισδιάστατο αντικείμενο.

Η 3D σχεδίαση, μπορεί να σας βοηθήσει, εξασφαλίζοντας ένα λειτουργικό και άρτιο 3D σχέδιο. Η σχεδίαση 3D μοντέλων είναι μια σύνθετη διαδικασία, η οποία απαιτεί γνώση και εμπειρία!

Η σχεδίαση ενός μοντέλου για να εκτυπωθεί από 3D εκτυπωτή είναι μια ακόμη πιο απαιτητική διαδικασία. Τα μοντέλα που προορίζονται για 3D printing πρέπει να μην έχουν ατέλειες καθώς και η πιο μικρή θα φανεί στην κατασκευή του αντικειμένου.

Η 3D revolution μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σχεδίασης εάν:

  • Έχετε μια ιδέα για ένα αντικείμενο, αλλά δεν ξέρετε πως μπορεί να σχεδιαστεί για να είναι λειτουργικό
  • Έχετε ένα σχέδιο, αλλά δεν εκτυπώνεται με επιτυχία στον 3D εκτυπωτή σας λόγω σφαλμάτων σχεδίασης
  • Θέλετε κάποιος να αναλάβει την σχεδίαση του αντικειμένου για εσάς

Η εταιρεία μας διαθέτει σχεδιαστές 3D με εμπειρία σε πολλά 3D προγράμματα έτσι ώστε να μπορέσουν να καλύψουν όλες τις ανάγκες σας. Από cad αρχιτεκτονικά - μηχανολογικά σχέδια μέχρι και 3D γλυπτική. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε και να βρούμε την καλύτερη λύση για εσάς!