Ένα ιδιαίτερο επιτραπέζιο ρολόι

Η ζωή των περισσότερων μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα συνεχής αγώνας δρόμου. Από το πρωί που ξυπνάμε μέχρι και βράδυ που γυρίζουμε σπίτι βιαζόμαστε να τα προλάβουμε όλα πριν τελειώσει η μέρα. Ένας πραγματικός μαραθώνιος που δεν φαίνεται καν η γραμμή τερματισμού. 

Αυτό που αισθανόμαστε είναι ότι όλα γύρω μας πρέπει να γίνουν γρήγορα και ότι εάν δεν βιαστούμε θα χάσουμε κάτι σημαντικό. Με το να γίνονται όμως γύρω μας όλα βιαστικά χάνουμε την ουσία της ζωής. Στους γρήγορους αυτούς ρυθμούς που ζούμε δεν είναι δυνατόν να δώσουμε την απαιτούμενη σημασία σε ότι μας συμβαίνει με αποτέλεσμα τα σημαντικά να τρέπονται σε ασήμαντα και το αντίθετο.  

Ξεχνάμε αυτό το οποίο είναι σημαντικό για εμάς και δεν απολαμβάνουμε τις χαρές της ζωής. Έχουμε άγχος για διάφορα μικροπράγματα τα οποία μπορεί εκείνη τη στιγμή να μας φαίνονται σημαντικά αλλά σε βάθος χρόνου συνειδητοποιούμε ότι τελικά δεν ήταν κάτι τόσο σημαντικό, μιας και καταφέραμε να το ξεπεράσουμε και να προχωρήσουμε παρακάτω. 

Ο Αριστοτέλης έλεγε: «Ζούμε με το συναίσθημα, όχι με τις ώρες στο ηλιακό ρολόι. Θα έπρεπε να μετράμε τον χρόνο με τους χτύπους της καρδιάς μας.»

Αρχίστε λοιπόν να δίνετε βάση στις στιγμές, τα συναισθήματα, στις συζητήσεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και σταματήστε να είστε δέσμιοι των ρολογιών και των προγραμμάτων.

Περάστε τον χρόνο σας με ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσάς που σας αποφορτίζουν και σας κάνουν να νιώθετε όμορφα και να διασκεδάζετε. Η ζωή είναι γεμάτη από όμορφες στιγμές που αξίζει να τις ζήσετε. 

Κάντε στον εαυτό σας λοιπόν ένα ιδιαίτερο επιτραπέζιο ρολόι, χαράζοντας μια φράση που θα σας θυμίζει πάντα ότι ο χρόνος είναι σύμμαχός σας και όχι εχθρός σας. Μην ξεχνάτε ότι εκτός από την αγαπημένη σας φράση μπορείτε πάντα να χαράξετε την αγαπημένη σας φωτογραφία και να κρατήσετε τις στιγμές σας για πάντα ζωντανές!